Skjern Vindmølle

Afstand: 22.00 Km

 | +45 9736 2343 |  info@ringkobingfjordmuseer.dk |  Hjemmeside | 
Denne sommer byder Skjern Vindmølle på en unik oplevelse for hele familien. Her kan komme og se kunst og kultur i kornkammeret. Frivillige møllere fra Ringkøbing Fjord Museer står også klar til at fortælle om vindkraftens historie og teknikken bag vindmøllen. 

Skjern Vindmølle har stået stolt i det vestjyske landskab i mere end 100 år og har været på tre forskellige lokationer. Den omhyggelige restaurering har bevaret møllens historiske karakter og autentiske detaljer fra en tid, hvor vindkraft for alvor blev en vigtig energikilde. I sommerferien kan du, om vinden vil, få at se den store mølle i aktion og se mølleren male mel.

Frivillige holder møllen i gang
En dedikeret gruppe af lokale frivillige har lært at mestre vindmøllens teknikker og står klar til at demonstrere deres færdigheder hver mandag fra 1. juli til og med 5 august kl. 11 - 15. De frivilliges engagement er afgørende for vindmøllens fremtid, og de spiller en vigtig rolle i at bevare denne kulturarv.

Kunst og kultur i kornkammeret
Hver søndag viser frivillige kunstnere desuden deres værker frem i det gamle kornkammer. Dette giver besøgende en ekstra dimension af lokal kultur og kreativitet, mens de nyder den historiske atmosfære på møllen.

Vindkraftens historie
Vindkraft er langt fra en ny energikilde i Danmark. Siden middelalderen har vindmøller været en del af landskabet. Skjern Vindmølle, en hollandsk vindmølle, er et eksempel på denne udvikling. For dem, der ønsker at dykke dybere ned i vindkraftens historie, kan et besøg på Naturkraft anbefales. Her tager udstillingen “Vindkraft” gæsterne med på en rejse gennem tidens vindmølleudvikling, helt fra de første stubmøller til de moderne vindmøller.

En del af Ringkøbing Fjord Museer

Skjern Vindmølle er en del af Ringkøbing Fjord Museer, som gør historien levende på 10 museer og attraktioner ved Ringkøbing Fjord. Læs mere på www.ringkobingfjordmuseer.dk



Opdateret af: VisitVesterhavet  | turist@visitvesterhavet.dk
Skjern Vindmølle Fotograf: VisitVesterhavet
Skjern Vindmølle Fotograf: Ringkøbing Fjord Museer